Нажми на "Дальше....", всяк сюда вошедший...

вторник, 22 июня 2010 г.

RedBull Flug Tag, Киев 2010

Само мероприятие мне посмотреть не удалось, но некоторые кадры, перед самым началом, я таки сделал...



И "некое" видео...

7 комментариев:

  1. Мне, как человеку, который именно в этот день, 22-го июня 2000 года, ровно 10 лет назад, впервые поднялся в небо (на вертолете ВМС США), очень и очень символично было увидеть эти фото и этих людей, которые готовы отрываться от земли. И ОТРЫВАТЬСЯ ПО ПОЛНОЙ :)))))))))) Эх, жаль, что вас ждали другие великие дела, а то бы мы поглядели, как проходили первые секунды полета, вернее, сколько всего их было :) Может, где кто вывесил инфу? Нужно поискать. А ты бы на чем полетал, Вова (предполагая свойство твоего бурного характера)? ;)

    ОтветитьУдалить
  2. Описание от имени "Нового Канала"

    Усього до Києва прибуло майже 40 команд. Із шестиметрової висоти тут приводнювалися найрізноманітніші літальні апарати – від планерів до банок зі шпротів. А літальна сокира взагалі поставила вітчизняний рекорд дальності польоту – аж 22 метри.

    Екіпаж кожного літального апарата – 5 осіб. На “Ред Бул Флугтаг” ця команда прибула при повнім параді.

    Учасники – від 18 до 51 роу. Соціальний статус авіаторів - від студентів до депутатів. На аеродромі навіть зірки шоу-бізу й ті – губляться.

    “Флугтаг” – стрибки у воду на саморобних літальних апаратах. Команди оцінюють за оригінальністю транспорту, своєю сценічною майстерністю та дальністю польоту. Висота рампи – 6 метрів. В Україні Чемпіонат відбувається вперше.

    На аеродромі “Флугтагу” – 39 команд з усієї країни. У кожної - своя уніформа, поведінка та назва. І основне – свій літальний апарат.

    Літаки під стать екіпажам: матеріал, колір і конструкція – чистий ексклюзив. У хід пішло все: від металу та деревини до плівки для квітів. Перед стартом техніки востаннє оглядають усі деталі та кріплення. У харків’ян справ більше – запчастини прийшли лише напередодні ввечері.

    Усі тутешні летальні апарати вирізняються шаленим креативом. Втім, є тут і такі, що вирізняються своїми розмірами. Ось цей троянській кінь заввишки майже 5 метрів. Навіщо він вам, воїни – перемога, перемога, перемога.

    Щоб підтримати учасників, на аеродромі з’являється ветеран “Флугтагу” в Москві, перший український шалений пілот – Олег Скрипка.

    Скрипка каже – щороку Чемпіонат стає все цікавішим.

    Коли такі команди збираються штурмувати атмосферу – безпека повинна бути на найвищому рівні. Рятівники працюють не покладаючи рук - зачищають зону стрибків, водолазні загони – напохваті.

    Роман Ткачук, командир київської аварійно-рятівної служби: “Три водолазные группы, 5 спасателей, 6 плавсредств – для данной акватории, я думаю будет достаточно”.

    Нарешті все готово і ведучі оголошують старт шалених польотів.

    На набережній – 60 тисяч глядачів. На дахах – все зайнято.

    Не впасти тут не вдається. Законів фізики не може здолати навіть шалений креатив. З рампи почергово знижуються планери, автобуси, будинки та взагалі невпізнані летальні апарати. Кожен із них має свої аеродинамічні якості та здібності до приводнення.

    На щастя, обійшлося без серйозних пошкоджень пілотів. Що не скажеш сказати про їхні літальні апарати. Щоб зібрати відламки, якось рятівникам довелося долучати навіть водолазів. Рештки буксирують сюди, за 400 метрів - на цвинтар загиблих кораблів. Щойно прибуло судно “Щастя”.

    Журі працювало увесь день – оцінювали виступи команд за трьома критеріями: креативність, виступ та дальність польоту.

    Чемпіонат тривав увесь день. За сумою балів перемогла команда “Кузькина мати”. На додаток до задоволення переможці отримали ще й приз – подорож до Португалії на повітряні перегони “Ред Бул”.

    ОтветитьУдалить
  3. Очень хорошо, что автор ФОТО-репортажа заснял будущего отечественного рекордсмена - "Летающий Топор", который пролетел аж 22 метра. Теперь бы еще увидеть, как это летело :))) Будем искать :)

    ОтветитьУдалить
  4. вот он, чемпионский полёт... http://www.youtube.com/watch?v=c7npDjEx7Bw

    ОтветитьУдалить
  5. Ах: вы - мой герой, отныне и навеки :) (за оперативность и отзывчивость) :)))

    ОтветитьУдалить
  6. Льстица отыскала в сердце уголок :)))

    ОтветитьУдалить